fbpx

Ooit aan de Maas in 2019: véél volgers, het graf van Dokter Hauben én … Puccini!

5
Het graf van Dokter Hauben werd herontdekt én opgefrist.

2019 was een bijzonder jaar voor Ooit aan de Maas. Er zijn veel schone dingen gedeeld, maar 2020 moet nog mooier worden. Enkele feiten op een rij:

  • In mei ging het project ‘Ooit aan de Maas’ voorzichtig van start op Instagram waar we in acht maanden tijd meer dan 2.300 volgers verzamelden en zo de grootste Maasmechelse Instagrampagina zijn. 
  • Sindsdien passeerden er bijna 100 posts met allemaal foto’s, weetjes en verhalen over de gemeente. Gemiddeld om de 2,5 dag één post. Vaak los van elkaar, soms in meerdere afleveringen.
Dokter Théodoor Hauben groeide op aan de Dorpsstraat – vandaag Dokter Haubenlaan.
  • Het leven van Dokter Hauben bleek meteen één van de meest geliefde verhalen.  We ‘herontdekten’ zijn graf en lieten het reinigen voor Allerheiligen. Nogmaals ontzettend dank aan Bjorn Gubbels van Masterstone.
  • Het verhaal van het kasteel Vilain XIIII in Leut blijkt ook geliefd bij velen en zal doorheen 2020 nog héél wat extra hoofdstukjes krijgen.
  • De post met de voor- en na foto van Puccini bleek de meest populaire post op Instagram.
Deze post bleek het meest geliked.
  • Nog in november lanceerden we de website ooitaandemaas.be en de Facebookpagina. Gevolg: 1.000 volgers op Facebook in één maand en bijna 2.000 individuele ‘Maasmechelse’ bezoekers op de site in amper twee maanden.
  • Intussen wordt er achter de schermen hard gewerkt aan verhalen én nieuwe samenwerkingen met enkele Maasmechelaren. Talent van eigen bodem dat we via het platform ‘Ooit aan de Maas’ graag met jullie delen. In januari 2020 meer daarover. 

Verder ongelooflijk bedankt aan alle volgers, delers en fans van het eerste uur! Iedereen een inspirerend én romantisch 2020 gewenst.

Over de auteur

Marco Mariotti (30) groeit op in Maasmechelen en is als kind gebeten door geschiedenis, aardrijkskunde en natuur. Op zijn 22ste wordt hij journalist in Limburg, aan informatie geraakt hij bijna verslaafd. Lokale geschiedenis boeit hem altijd al, maar pas in 2017 slaat de vonk over als in Eisden-Dorp archeologische resten worden ontdekt bij werken op het Vrijthof.
2 Antwoorden

Laat een opmerking achter

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Gerelateerde verhalen