fbpx

Ooit aan de Maas

Waarom?

Wie is Marco?

Marco Mariotti (1988) groeit op in Maasmechelen en is als kind gebeten door geschiedenis, aardrijkskunde en natuur. Op zijn 22ste wordt hij journalist in Limburg en geraakt ‘verslaafd’ aan informatie, nieuws en verhalen.

Lokale geschiedenis boeit hem altijd al, maar in 2017 slaat de vonk helemaal over als in Eisden-Dorp archeologische resten worden ontdekt bij werken aan het Vrijthof. Sindsdien graaft hij onophoudelijk in het verleden van de gemeente en bij uitbreiding het hele Maasland. Hij wil de Maaslander vooral mee laten genieten.

Marco baseert zich veelal op naslagwerk van lokale historici uit de jaren 20, 30, 40 en 50. Claessens, en Gorissen worden in zowat alle boeken over het Maaslandse verleden aangehaald als bron. Hij verzamelt info via inwoners, maar is steeds op zoek naar het menselijk verhaal van onze voorouders. 

“De jongeren wil ik vooral meekrijgen. Ken uw roots, zowel gelinkt aan het ‘recente’ mijnverleden, als aan onze voorouders honderden jaren geleden. Want pas als je de geschiedenis kent, begrijp je het heden.”

 

Leer ze kennen

De auteurs

Marco Mariotti

Oprichter Ooit aan de Maas

Riccardo Moro

Columnist

Saro Gucciardi

Liefhebber Bodemvondsten

Frank Quax

Fotograaf en Photoshopper

Alexander Janssen

Columnist

Karsten Conaert

Ten Velde - WOII
Steunen ons door dik en dun

Onze partners

AD Delhaize Eisden