fbpx

Het graf van Dokter Hauben ligt er triest bij

13
Het graf van Théodore Hauben (1835-1927) kan je nog steeds bezoeken.

Na de driedelige reeks over het leven van de strafste dokter die Maasmechelen ooit heeft gekend, kreeg ik veel vragen over waar hij nu exact begraven ligt. En om welk graf het dan gaat.

Théodore Hauben ligt al sinds 1927 op het kerkhof aan de Hemelrijkstraat-Vaartstraat. Na bijna 100 jaar dood te zijn, heeft zijn grafsteen serieus geleden. De ‘rug’ waar ook het kruis op stond is afgebroken.

Het kruis ligt los op de steen. Met heel veel moeite kan je de letters ‘Hauben’ lezen, maar het volledig ding heeft eigenlijk een grondige reinigingsbeurt nodig.

Hauben had geen kinderen, dus ook geen achterkleinkinderen. Maar zowat elke Maasmechelaar zou een heel klein beetje fier mogen zijn op onze ‘oerdokter’.

Over de auteur

Marco Mariotti (30) groeit op in Maasmechelen en is als kind gebeten door geschiedenis, aardrijkskunde en natuur. Op zijn 22ste wordt hij journalist in Limburg, aan informatie geraakt hij bijna verslaafd. Lokale geschiedenis boeit hem altijd al, maar pas in 2017 slaat de vonk over als in Eisden-Dorp archeologische resten worden ontdekt bij werken op het Vrijthof.

Laat een opmerking achter

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Gerelateerde verhalen