fbpx

“Meer verhalen, meer romantiek, meer Maasmechelen”, dit zijn de plannen in 2020 van Ooit aan de Maas

18
Marco schakelt in 2020 een versnelling hoger met enkele teamgenoten.

Ooit aan de Maas’ schakelt in 2020 een versnelling hoger. Voortaan zullen verhalen geschreven door mezelf afgewisseld worden met nog meer verhalen, opiniestukken en artistiek werk van andere Maasmechelaren.

Ik startte dit initiatief om de Maasmechelaar te informeren, amuseren en vooral aan te zetten tot het herontdekken van de eigen gemeente. De focus ligt daarbij op haar rijke geschiedenis, schoonheid en romantiek. De toekomst van Ooit aan de Maas zal daar nog veel meer van brengen.

Marco Mariotti richtte ‘Ooit aan de Maas’ op in 2019.

Zo zal dit platform maandelijks worden aangevuld met opiniestukken van Riccardo Moro en Alexander Janssen, twee jonge dertigers die al eens een andere invalshoek durven kiezen.

Riccardo Moro en Alexander Janssen gaan columns schrijven.

Frank Quax heeft niet alleen een mooie naam, maar de man kan ook een stukje fotograferen én toveren. Frank zal geregeld zijn artistiek fotowerk met jullie delen.

Frank Quax zal ons betoveren met zijn fotografisch werk.

Saro Gucciardi is een liefhebber van de totale geschiedenis ‘pur sang’. Hij focust zich al jaren op bodemvondsten in onze gemeente en zal stukken van zijn collectie tonen en uitleggen aan alle lezers.

De passie van Saro Gucciardi is het vinden én determineren van bodemvondsten.

De geschiedenis van Maasmechelen kent ook een stevig hoofdstuk WOII en daar zal Karsten Conaert van vzw Ten Velde vaak over schrijven. Expertise genoeg in huis om de komende maanden de meest brede verhalen te blijven brengen.

Tot binnenkort,

Marco van Ooit aan de Maas

Karsten Conaert zal de komende periode meer over WOII vertellen.

Over de auteur

Marco Mariotti (30) groeit op in Maasmechelen en is als kind gebeten door geschiedenis, aardrijkskunde en natuur. Op zijn 22ste wordt hij journalist in Limburg, aan informatie geraakt hij bijna verslaafd. Lokale geschiedenis boeit hem altijd al, maar pas in 2017 slaat de vonk over als in Eisden-Dorp archeologische resten worden ontdekt bij werken op het Vrijthof.
10 Antwoorden

Laat een opmerking achter

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Gerelateerde verhalen