fbpx

Algemene Verkoopsvoorwaarden & Privacy Policy

Spring naar:

Algemene Verkoopsvoorwaarden

Ondernemingsgegevens

Marco Mariotti
Ooit aan de Maas

Broekstraat 46A,
3530 Houthalen-Helchteren
marco@ooitaandemaas.be
tel: +32 472 911 918

Ondernemingsnummer: 0846.398.244
BTW: BE 0846.398.244
RPR: Hasselt

Artikel 1: Algemene bepalingen

De e-commerce website van Marco Mariotti, een eenmanszaak met maatschappelijke zetel te Broekstraat 46A, 3530 Houthalen-Helchteren, BTW BE 0846.398.244 biedt haar klanten de mogelijkheid om de producten uit haar webwinkel online aan te kopen.

Onderhavige Algemene Voorwaarden (“Voorwaarden”) zijn van toepassing op elke bestelling die geplaatst wordt door een bezoeker van deze e-commerce website (“Klant”). Bij het plaatsen van een bestelling via de webwinkel van Marco Mariotti moet de Klant deze Voorwaarden uitdrukkelijk aanvaarden, waarmee hij instemt met de toepasselijkheid van deze Voorwaarden, met uitsluiting van alle andere voorwaarden. Bijkomende voorwaarden van de Klant worden uitgesloten, behoudens wanneer deze voorafgaandelijk, schriftelijk en uitdrukkelijk door Marco Mariotti aanvaard zijn.

Artikel 2: Prijs

Alle vermelde prijzen zijn uitgedrukt in EURO, steeds inclusief BTW en alle andere verplicht door de Klant te dragen taksen of belastingen. 

Indien leverings-, reservatie- of administratieve kosten worden aangerekend, wordt dit apart vermeld. Extra kosten zijn steeds gelinkt aan verzending en eventuele extra speciale beschermingsverpakking. 

De opgave van prijs slaat uitsluitend op de artikelen zoals het woordelijk wordt omschreven. De bijhorende foto’s zijn decoratief bedoeld en kunnen elementen bevatten die niet inbegrepen zijn in de prijs.

Artikel 3: Aanbod

Ondanks het feit dat de online catalogus en de e-commerce website met de grootst mogelijke zorgvuldigheid worden samengesteld, is het toch mogelijk dat de aangeboden informatie onvolledig is, materiële fouten bevat, of niet up-to-date is. Kennelijke vergissingen of fouten in het aanbod binden Marco Mariotti niet. Marco Mariotti is wat de juistheid en volledigheid van de aangeboden informatie slechts gehouden tot een middelenverbintenis. Marco Mariotti is in geen geval aansprakelijk ingeval van manifeste materiële fouten, zet- of drukfouten.

Wanneer de Klant specifieke vragen heeft over bv. maten, kleur, beschikbaarheid, leveringstermijn of leveringswijze, verzoeken wij de Klant om vooraf contact op te nemen via onze contactpagina.

Het aanbod geldt steeds zolang de voorraad strekt en kan te allen tijde worden aangepast of ingetrokken door Marco Mariotti. Marco Mariotti kan niet aansprakelijk gesteld worden voor het niet beschikbaar zijn van een product. Indien een aanbod een beperkte geldigheidsduur heeft of onder voorwaarden geschiedt, wordt dit nadrukkelijk in het aanbod vermeld.

Artikel 4: Online aankopen

De Klant kan via deze e-commerce website een of meerdere producten bestellen. Na het invullen van zijn of haar gegevens, kan de Klant kiezen voor enkele betaalmethodes:

 • Overschrijving 
 • Bancontact 
 • KBC/CBC Betaalknop 
 • Belfius Direct Net 
 • Creditcard 
 • iDeal 

Marco Mariotti is gerechtigd een bestelling te weigeren ingevolge een ernstige tekortkoming van de Klant met betrekking tot bestellingen waarbij de Klant betrokken is.

Artikel 5: Levering en uitvoering van de overeenkomst

Artikelen besteld via deze webwinkel worden geleverd in België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië, en het Verenigd Koninkrijk. Levering aan andere landen is ook mogelijk mits contact op te nemen met ons.

De bibliotheek van Maasmechelen fungeert als afhaalpunt. Een levering gebeurt door bpost, of door Marco Mariotti zelf. Een boek wordt steeds verpakt in een speciale kartonnen enveloppe ter bescherming. In het geval van verzending via partner bpost is Marco Mariotti niet aansprakelijk voor opgelopen transportschade. De verzendingskost worden bij het afrekenen berekend, en verschillen voor Belgisch Limburg, de rest van België en het buitenland.

Tenzij anders overeengekomen of uitdrukkelijk anders bepaald, worden de goederen aan de woonplaats van de Klant geleverd binnen 30 dagen na ontvangst van de bestelling, steeds via bpost of persoonlijk langsgebracht. 

Elke zichtbare beschadiging en/of kwalitatieve tekortkoming van een artikel of andere tekortkoming bij de levering, moeten door de Klant onverwijld worden gemeld aan Marco Mariotti.

Het risico wegens verlies of beschadiging gaat over op de Klant vanaf hij (of een door hem aangewezen derde partij, die niet de vervoerder is) de goederen fysiek in bezit heeft gekregen. Het risico gaat echter al over op de Klant bij levering aan de vervoerder, als de vervoerder van de Klant de opdracht heeft gekregen de goederen te vervoeren en deze keuze niet door Marco Mariotti was geboden.

Artikel 6: Eigendomsvoorbehoud

De geleverde artikelen blijven tot op het moment van gehele betaling door de Klant, de exclusieve eigendom van Marco Mariotti.

De Klant verbindt er zich toe zo nodig derden op het eigendomsvoorbehoud van Marco Mariotti te wijzen, bv. aan eenieder die op de nog niet geheel betaalde artikelen beslag zou komen leggen.

Artikel 7: Garantie

Krachtens de wet van 21 september 2004 betreffende de bescherming van de consumenten bij verkoop van consumptiegoederen heeft de consument wettelijke rechten. Deze wettelijke garantie geldt vanaf de datum van levering aan de eerste eigenaar. Elke commerciële garantie laat deze rechten onverminderd.

Om een beroep te doen op de garantie, moet de Klant een aankoopbewijs kunnen voorleggen. De Klant wordt aangeraden om de oorspronkelijke verpakking van de goederen te bewaren.

Voor artikelen die online werden aangekocht en bij de Klant thuis zijn afgeleverd, dient de Klant contact op te nemen met Marco Mariotti en het artikel op zijn kosten terug te bezorgen.

Bij vaststelling van een gebrek moet de Klant Marco Mariotti zo snel mogelijk inlichten. In ieder geval dient elk gebrek binnen een termijn van 2 maanden na vaststelling ervan door de Klant te worden gemeld. Nadien vervalt elk recht op herstelling of vervanging.

De (commerciële en/of wettelijke) garantie is nooit van toepassing op defecten die ontstaan ten gevolge van ongelukken, verwaarlozing, valpartijen, gebruik van het artikel in strijd met doel waarvoor het ontworpen werd, het niet naleven van de gebruiksinstructies of handleiding, aanpassingen of wijzigingen aan het artikel, hardhandig gebruik, slecht onderhoud, of elk ander abnormaal of incorrect gebruik.

Defecten die zich manifesteren na een periode van 6 maanden volgend op datum van aankoop, desgevallend levering, worden geacht geen verborgen gebreken te zijn, behoudens tegenbewijs door de Klant.

Artikel 8: Klantendienst

De klantendienst van Marco Mariotti is bereikbaar op via de vermelde contactgegevens in Artikel 1. Eventuele klachten kunnen hieraan gericht worden.

Artikel 9: Sancties voor niet-betaling

Onverminderd de uitoefening van andere rechten waarover Marco Mariotti beschikt, is de Klant ingeval van niet- of laattijdige betaling vanaf de datum van de wanprestatie van rechtswege en zonder aanmaning een intrest van 10% per jaar verschuldigd op het niet-betaalde bedrag. Bovendien is de Klant van rechtswege en zonder aanmaning een forfaitaire schadeloosstelling verschuldigd van 10% op het betrokken bedrag, met een minimum van 25 euro per bestelling.

Onverminderd het voorgaande behoudt Marco Mariotti zich het recht om de niet (volledig) betaalde artikelen terug te nemen.

Artikel 10: Aantasting geldigheid – niet-verzaking

Indien een bepaling van deze Voorwaarden ongeldig, onwettig of nietig wordt verklaard, zal dit op geen enkele wijze de geldigheid, de wettigheid en de toepasbaarheid van de andere bepalingen aantasten.

Het nalaten op gelijk welk moment door Marco Mariotti om één van de in deze Voorwaarden opgesomde rechten af te dwingen, of gelijk welk recht hiervan uit te oefenen, zal nooit gezien worden als een verzaking aan zulke bepaling en zal nooit de geldigheid van deze rechten aantasten.

Artikel 11: Wijziging voorwaarden

Deze Voorwaarden worden aangevuld door andere voorwaarden waar expliciet naar verwezen wordt, en de algemene verkoopsvoorwaarden van Marco Mariotti. Ingeval van tegenstrijdigheid, primeren onderhavige Voorwaarden.

Artikel 12: Bewijs

De Klant aanvaardt dat elektronische communicaties en back-ups als bewijsvoering kunnen dienen.

Artikel 13: Toepasselijk recht – Geschillen

Het Belgisch recht is van toepassing, met uitzondering van de bepalingen van internationaal privaatrecht inzake toepasselijk recht. De rechtbanken van de woonplaats van de Consument zijn bevoegd bij gerechtelijke geschillen. De Consument kan zich ook wenden tot het ODR-platform (http://ec.europa.eu/consumers/odr/).

Privacy Policy

Algemene bepalingen

De verantwoordelijke voor de verwerking, Marco Mariotti respecteert de Belgische wet van 8 december 1992 met betrekking tot de bescherming van het privéleven in de verwerking van de persoonlijke gegevens.

De door u meegedeelde persoonsgegevens zullen enkel gebruikt worden voor volgende doeleinden: De uitvoering van de afgesloten overeenkomst, en het verwerken van de bestelling, en mits aangegeven toestemming het versturen van nieuwsbrieven en reclame- en/of marketingdoeleinden.

U beschikt over een wettelijk recht op inzage en eventuele correctie van uw persoonsgegevens. Mits bewijs van identiteit (kopie identiteitskaart) kunt u via een schriftelijke, gedateerde en ondertekende aanvraag via contactgegevens in Artikel 1, gratis de schriftelijke mededeling bekomen van uw persoonsgegevens. Indien nodig kunt u ook vragen de gegevens te corrigeren die onjuist, niet volledig of niet pertinent zouden zijn.

In geval van gebruik van gegevens voor direct marketing: U kan zich kosteloos verzetten tegen het gebruik van uw gegevens voor direct marketing. Hiertoe kan U zich steeds richten tot Marco Mariotti via eerder vernoemde kanalen.

Wij behandelen uw gegevens als vertrouwelijke informatie en zullen deze niet doorgeven, verhuren of verkopen aan derden. 

Marco Mariotti houdt online (anonieme) bezoekersstatistieken bij om te kunnen bekijken welke pagina’s van deze website in welke mate bezocht worden.

Reacties

Bezoekers die een reactie achterlaten op de site, stemmen in dat hun ingevoerde data bijgehouden wordt, alsook hun IP-adres en browser user agent in het kader van spam-preventie.

Een geanonimiseerde string op basis van uw email-adres (een hash) kan doorgestuurd worden naar de Gravatar service om te bekijken of u hierbij bent aangesloten. De Privacy Policy van Gravatar is hier te bekijken: https://automattic.com/privacy/. Na goedkeuring van uw reactie kan uw gelinkte profielfoto van Gravatar publiek getoond worden bij uw reactie.

Embedded content van andere websites

Het is mogelijk dat pagina’s van deze website embedded content van andere sites bevatten (bijvoorbeeld YouTube videos). Deze content gedraagt zich op exact dezelfde manier alsof de bezoeker zelf naar de andere website zou surfen.

Deze andere websites kunnen ook jouw gegevens verzamelen en hebben elk hun eigen, losstaande Privacy Policy.

Cookies

Tijdens een bezoek aan de site kunnen ‘cookies’ op de harde schijf van uw computer geplaatst worden. Een cookie is een tekstbestand dat door de server van een website in de browser van uw computer of op uw mobiel apparaat geplaatst wordt wanneer u een website raadpleegt. Cookies kunnen niet worden gebruikt om personen te identificeren, een cookie kan slechts een machine identificeren.

We maken gebruik van de volgende cookies:

 • Om te onthouden welke producten er in je mandje liggen:
  • woocommerce_cart_hash
  • woocommerce_items_in_cart
  • wp_woocommerce_session_
 • Om je te verbinden met Google Analytics
  • _ga
  • _gid
  • _gat
 • Om je te verbinden met onze Facebook Pixel
  • _fbp
 • Om je te verbinden met Mailchimp
  • mailchimp.cart.current_email
  • mailchimp_landing_site

U kan uw internetbrowser zodanig instellen dat cookies niet worden geaccepteerd, dat u een waarschuwing ontvangt wanneer een cookie geïnstalleerd wordt of dat de cookies nadien van uw harde schijf worden verwijderd.  Dit kan u doen via de instellingen van uw browser (via de help-functie). Hou er hierbij wel rekening mee dat bepaalde grafische elementen niet correct kunnen verschijnen, of dat u bepaalde applicaties niet zal kunnen gebruiken.

Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Laatste aanpassing

Marco Mariotti doet zijn best om deze pagina up to date en correct te houden. De Klant wordt aangemoedigd deze pagina telkens te controleren op wijzigingen.

Deze Algemene Verkoopsvoorwaarden werden het laatst aangepast op 17 november 2020.

Deze Privacy Policy werd het laatst aangepast op 17 november 2020.